Declinul pieţei PC trage în jos HP. Compania a retras estimarea privind creşterea vânzărilor în 2014

Postat la 22 august 2013 43 afişări

Declinul abrupt al pieţei PC-urilor continuă să tragă în jos gigantul Hewlett-Packard (HP), care a retras estimarea privind creşterea vânzărilor anul viitor, după scăderea veniturilor cu 8% în trimestrul mai-iulie, la 27 miliarde de dolari.

Declinul pieţei PC trage în jos HP. Compania a retras estimarea privind creşterea vânzărilor în 2014

 Directorul general al companiei, Meg Whitman, numit în urmă cu aproape doi ani cu misiunea de a revigora afacerile, declara anterior că vânzările vor creşte anul viitor odată cu stabilizarea pieţei computerelor personale. Whitman a retras această ţintă odată cu prezentarea rezultatelor financiare pentru perioada mai-iulie, al treilea trimestru fiscal, potrivit Bloomberg.

Vânzările de PC-uri au continuat să scadă pentru o perioadă mai îndelungată faţă de aşteptările HP, iar cererea pentru produse şi servicii destinate companiilor rămâne slabă, în timp ce Dell şi competitorii asiatici au adoptat o politică agresivă de preţuri pentru a atrage clienţi.

Eficacitatea strategiei de reducere a costurilor se apropie de asemenea de limite, după 29.000 de disponibilizări în ultimii ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/declinul-pietei-pc-trage-in-jos-hp-compania-a-retras-estimarea-privind-cresterea-vanzarilor-in-2014-11266801
11266801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.