Declinul activităţii economice din zona euro s-a temperat, dar recesiunea pare inevitabilă

Postat la 15 decembrie 2011 7 afişări

Declinul activităţii sectorului privat din zona euro s-a temperat uşor în decembrie, însă recesiunea pare inevitabilă din cauza problemelor grave de la "periferia" blocului monetar, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de institutul Markit în rândul companiilor europene.

Indicele activităţii sectorului privat din zona euro, calculat de Markit după un sondaj la care au participat câteva mii de companii, a crescut în decembrie pentru cea de-a doua lună consecutiv, deşi analiştii anticipau o evoluţie negativă. Rezultatele sondajului sunt însă predominant pesimiste pentru cea de-a patra lună consecutiv, indicând intrarea zonei euro în recesiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
declin,
activitate,
recesiune,
zona euro
/actualitate/declinul-activitatii-economice-din-zona-euro-s-a-temperat-dar-recesiunea-pare-inevitabila-9063908
9063908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.