DECLIN pe piaţa PC-urilor: Vânzările au scăzut cu 10,9%, pentru cel de-al cincilea trimestru consecutiv

Postat la 11 iulie 2013 47 afişări

Vânzările de computere personale au scăzut în perioada aprilie-iunie cu 10,9% faţă de intervalul corespunzător al anului trecut, la 76 milioane unităţi, piaţa PC înregistrând cel de-al cincilea trimestru consecutiv de declin pe fondul ascensiunii tabletelor şi smartphone-urilor.

DECLIN pe piaţa PC-urilor: Vânzările au scăzut cu 10,9%, pentru cel de-al cincilea trimestru consecutiv

 Datele au fost estimate de compania de cercetare de piaţă Gartner, care a precizat că vânzările de PC-uri au scăzut în toate regiunile în perioada analizată, transmite Bloomberg.

IDC, o altă companie importantă de cercetare, estimează că vânzările de computere personale au coborât cu 11,4% în trimestrul al doilea.

Analistul Loren Loverde de la IDC consideră că obiectivul asumat al industriei, ca fiecare persoană să deţină un PC, nu mai este realistic.

"În prezent gândim mai consevator, anticipând că fiecare persoană va deţine o tabletă, iar fiecare familie un PC", notează el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/declin-pe-piata-pc-urilor-vanzarile-au-scazut-cu-10-9-pentru-cel-de-al-cincilea-trimestru-consecutiv-11116120
11116120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.