Decizia HP de a renunţa la producţia de computere personale arată începutul erei post-PC

Postat la 22 august 2011 15 afişări

Computerele personale nu vor dispărea peste noapte, dar decizia Hewlett-Packard (HP) de a se retrage din sector este cel mai clar indiciu de până acum că era post-PC a început deja, potrivit analiştilor intervievaţi de AFP.

"Avem tendinţa de a vorbi mult despre era post-PC, dar este evident că odată cu anunţul HP suntem mai aproape ca oricând de această realitate", a declarat Carmi Levy, analist în domeniul tehnologiei. El a apreciat că atunci când un reprezentant al epocii de aur al informaticii părăseşte sectorul pe baza căruia s-a dezvoltat poate fi trasă concluzia că a fost atins un punct fără întoarcere. HP, cel mai mare producător de computere personale la nivel mondial, a anunţat săptămâna trecută că a decis analizarea unor alternative strategice, între care separarea parţială sau totală a diviziei de PC-uri. Calculatoarele personale sunt devansate în prezent de telefoanele multifuncţionale, asimilabile cu nişte calculatoare de buzunar, şi de tablete precum iPad-urile produse de Apple.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
hp,
productie,
pc,
computer
/actualitate/decizia-hp-de-a-renunta-la-productia-de-computere-personale-arata-inceputul-erei-post-pc-8641570
8641570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.