De Sarbatori, Finantele vor un „credit-cadou" de 1,1 miliarde € de la banci

Postat la 03 decembrie 2010 13 afişări

Statul se pregateste din nou sa se imprumute de la bancherii locali. 4,6 miliarde de lei (aproximativ 1,1 miliarde de euro) este suma totala pe care Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa o atraga de pe piata luna aceasta, prin vanzarea de titluri de stat.

Finantele vor sa vanda obligatiuni de stat in valoare cumulata de 800 milioane lei si certificate de trezorerie de 3,8 miliarde de lei. Sumele se adauga la cele imprumutate pana acum de la inceputul anului, respectiv 33,39 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.

Saptamana trecuta, statul a imprumutat 1,3 miliarde de euro de la bancherii locali, in conditii avantajoase, la o dobanda medie de 4,8% si pe o perioada de trei ani. Banii obtinuti la licitatie prin vanzarea de obligatiuni au fost folositi pentru plata unui imprumut mai vechi in valuta, in valoare de 1,42 miliarde de euro. Licitatia - a doua in euro din acest an - a fost un succes, in conditiile in care Finantele programasera sa imprumute doar un miliard de euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Finante,
imprumut,
credite,
banci
/actualitate/de-sarbatori-finantele-vor-un-credit-cadou-de-1-1-miliarde-de-la-banci-7773972
7773972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.