De ce vrea Germania un euro cat mai puternic

Postat la 14 iulie 2010 14 afişări

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciaza ca un euro puternic prezinta un interes vital pentru Germania, deoarece intareste puterea de cumparare, iar stabilitatea monedei este necesara pastrarii increderii in economie, potrivit publicatiei Handelsblatt.

"Un euro puternic prezinta un interes vital pentru noi, deoarece o moneda stabila este indispensabila pastrarii increderii populatiei in economia de piata si pentru ca intareste puterea de cumparare", a afirmat Merkel. Cancelarul considera ca stabilitatea euro poate fi asigurata, in principal, prin reguli clare si credibile privind situatia in care un stat nu respecta Pactul de Stabilitate, act care stabileste limitele de deficit bugetar in zona euro, si printr-o strategie de consolidare bugetara credibila.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-vrea-germania-un-euro-cat-mai-puternic-6555956
6555956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.