De ce se prăbuşesc acţiunile Băncii Transilvania şi BRD? “Şocul provine mai degrabă din faptul că cineva s-a putut gândi să confişte jumătate din profiturile băncilor”

Postat la 19 decembrie 2018 97 afişări

Acţiunile Băncii Transilvania şi ale BRD se prăbuşesc la ora redactării acestei ştiri cu 18%, respectiv 15%, în condiţiile în care “taxa de lăcomie” anunţată marţi seară de Executiv pe active bancare împovărează instituţiile de credit şi chiar le-ar putea înjumătăţit profiturile.

De ce se prăbuşesc acţiunile Băncii Transilvania şi BRD? “Şocul provine mai degrabă din faptul că cineva s-a putut gândi să confişte jumătate din profiturile băncilor”

În plus, posibilitatea de retragere din Pilonul II de pensii private este o măsură care afectează nu doar cotaţiile TLV şi BRD, dar şi celalalte companii indiferent de sector în contextul în care cei şapte administratori sunt printre cei mai mari acţionari instituţionali din România.

 

“Pare ca cineva a redactat aceste măsuri în mod unilateral, fără a se gândi la efecte. Iar efectele încep să apară nu doar pe bursă, ci reprezentanţi ai principalelor industrii vizate au ieşit deja cu reacţii: companiile din energie indică pierderi potentiale, care vor fi în final recuperate de la consumatori, iar sectorul bancar ar transfera mai departe eventuale costuri către clienţi”, spune Cristian Tudorescu, managing partner al Explore Asset Management, pentru ZF.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brd,
actiuni,
banca,
profit,
transilvania,
banci

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.