De ce nu se mişcă investiţiile în România. Opinia preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere din România

Postat la 12 februarie 2013 13 afişări

Investiţiile nu funcţionează în România pentru că nu există predictibilitate legislativă şi nimeni nu garantează că ceea ce este valabil într-o zi nu se va schimba în ziua următoare, a declarat marţi într-o conferinţă Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

"De ce nu se mişcă activitatea investiţională în România? Unul dintre motive, pe care noi îl invocăm tot timpul, este că nu există predictibilitate. Eu mă gândesc astăzi la ceva, care nu este garantat de nimeni că nu se va schimba mâine, poimâine sau peste şase luni, că vine altcineva să inventeze", a continuat Enache.

Hotelierii spun că turismul pluteşte în ceaţă şi că industria funcţionează pe avarie, iar dacă i se mai ia un covor de sub ea, coboară sub nivelul de suportabilitate.

"Sunt multe unităţi care funcţionează la limită şi lucrează la negru, pentru că altfel nu-şi pot permite. Tarifele au scăzut la o treime faţă de anul 2008", au afirmat reprezentanţii FIHR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-nu-se-misca-investitiile-in-romania-opinia-presedintelui-federatiei-industriei-hoteliere-din-romania-10558148
10558148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.