De ce nu poate Isărescu să obţină credit pentru finanţarea afacerii pe care o deţine

Postat la 24 iulie 2013 54 afişări

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, le-a reproşat bancherilor că pentru finanţarea afacerii cu vin pe care o deţine aceştia acceptă ca garanţie doar cisternele, fără alte active, precum vinul îmbuteliat sau terenul, ei justificându-şi decizia invocând "normele băncii centrale".

De ce nu poate Isărescu să obţină credit pentru finanţarea afacerii pe care o deţine

 "Colegii mei, bancherii, unii se află chiar în această sală, acceptă ca garanţii de la vinăria mea doar cisternele de vin. Nu şi vinul îmbuteliat, care cică dispare. Păi cisternele alea sunt cele mai lipsite de valoare active ale firmei. Nu iau în garanţie pământul, nu iau alte active. E şi o chestiune de încredere poate", a afirmat Isărescu la dezbaterea "Isărescu şi invitaţii săi", organizată la BNR.

Întrebându-i pe bancheri ce face banca, în caz de executare, cu cisternele, directorii "de jos" i-au spus că se supun normelor BNR. Isărescu a relatat că s-a adresat şi şefului Supravegherii din banca centrală, Nicolae Cinteză, care i-a spus că bancherii îşi întocmesc normele, iar BNR doar le validează.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-nu-poate-isarescu-sa-obtina-credit-pentru-finantarea-afacerii-pe-care-o-detine-11150402
11150402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.