De ce nu ne vor Franta si Germania in Schengen

Postat la 22 decembrie 2010 9 afişări

Ministrii de Interne din cele doua tari au cerut amanarea intr-o scrisoare catre Comisia Europeana si catre viitoarea presedintie ungara a UE, in ciuda declaratiei presedintelui Traian Basescu ca nu acceptam "intarzierea pe motive netemeinice".

"Nu sunt reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari - Romania si Bulgaria - in Spatiul Schengen", declara ministrii de Interne ai Germaniei si Frantei, intr-o scrisoare comuna catre Comisia Europeana (CE). Documentul, citat de RFI, solicita o amanare de cel putin sase luni a aderarii, care se astepta la finele lunii martie 2011, invocand ne-indeplinirea unor obiective asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Romania si Bulgaria mai au multe de facut in privinta combaterii coruptiei si a crimei organizate, precum si privitor la reformele in sistemul judiciar, considera cei doi ministri. Scrisoarea lor contine si precizarea ca, in mod formal, aderarea la Schengen nu ar trebui legata de MCV. Pentru a da mai multa greutate de-mersului lor, autorii scrisorii semnaleaza faptul ca exista inca probleme legate de gestiunea frontierelor si de politica de azil, iar documentul mentioneaza ca "in contextul procesului de analiza a aderarii la Schengen ar trebui tinut cont de probleme legate de gestiunea fron-tierelor externe ale Spatiului Schengen si de politica de azil". Cei doi oficiali au trimis solicitarea de amanare si catre actuala presedintie belgiana a UE, dar si catre viitoarea presedintie ungara, desi premierul ungar, Viktor Orban, s-a pronuntat pentru acceptarea celor doua tari in Schengen.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-nu-ne-vor-franta-si-germania-in-schengen-7838502
7838502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.