De ce nu mai au voie ghizii turistici să îi ducă pe vizitatori în Cartierul Roşu din Amsterdam

Postat la 22 martie 2019 125 afişări

Tururile turistice ghidate în Cartierul Roşu din Amsterdam, Olanda, vor fi interzise, ca parte a acţiunilor de a reduce afluxul de vizitatori în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru că arată lipsă de respect faţă de persoanele care oferă servicii sexuale în mod legal, potrivit The Guardian.

De ce nu mai au voie ghizii turistici să îi ducă pe vizitatori în Cartierul Roşu din Amsterdam

„Nu mai este permis, în epoca aceasta, ca persoanele care oferă servicii sexuale să fie privite ca o atracţie turistică", a declarat Udo Kock, consilier municipal.

Rezultatele unui sondaj recent au arătat că 80% dintre persoanele care oferă servicii sexuale spun că faptul că turiştii se „holbează" la ele le afectează negativ afacerile, iar consilierii municipali au sugerat anul trecut să mute acest cartier în altă parte a oraşului.

Numărul turiştilor care vin în Amsterdam - un oraş cu 850.000 de locuitori - a crescut la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema spune că cifra va creşte la 29 de milioane până în 2025.

Citiţi mai mult pe mediax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
turisti,
olanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.