De ce nu au femeile din sănătate funcţii de conducere

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 iulie 2013 63 afişări

„Există în sistemul de sănătate din România un procent semnificativ de femei care ocupă diverse funcţii, însă un procent destul de mic ocupă funcţii de conducere”, spune Laura Grunberg, preşedintele Societăţii de Analize Feministe ANA.

De ce nu au femeile din sănătate funcţii de conducere

Centrul Român de Iniţiative a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platformă online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături şi menţinerea acestora, între persoanele active din sistemul de sănătate, dar şi între acestea şi alte persoane interesate.

„Există în sistemul de sănătate din România un procent semnificativ de femei care ocupă diverse funcţii, însă un  procent destul de mic ocupă funcţii de conducere. De aceea, acest portal doreşte să promoveze femeile şi dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experienţă între membrii comunităţii medicale. Suntem siguri din ce în ce mai multe femei vor accede în poziţii de manageri şi vor avea rezultate. Vă invităm ca împreună să promovăm femeile prin intermediul www.promovareata.ro şi să beneficiem de un sistem medical din ce în ce mai bun!", a declarat Răzvan Gae, vicepreşedinte Federaţia Sanitas.

Site-ul www.promovareata.ro intenţionează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informaţii şi experienţă cu colege şi colegi din întreaga ţară şi din afara graniţelor ţării, împărtăşindu-şi poveştile de viaţă şi carieră. În acest sens, echipa de implementare a proiectului a pornit într-o caravană de promovare a proiectului, care a cuprins şapte dintre judeţele ţării – Brăila, Vaslui, Iaşi, Buzău, Vrancea, Bacău, Galaţi, în perioada 18 -28 iunie 2013.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-nu-au-femeile-din-sanatate-functii-de-conducere-11084927
11084927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.