De ce mai merg românii la bancă: să plătească facturi sau rate. De credite noi nici nu vor să audă

Autor: Anelis Baciu, Mădălina Dediu Panaete Postat la 21 februarie 2013 15 afişări

Clienţii care mai calcă astăzi pragul unei sucursale bancare vin de obicei să-şi achite ratele la creditele luate în trecut, să plătească facturi sau să retragă bani din cont. Puţini sunt aceia care se gândesc să ia un credit nou în condiţiile în care evoluţia economiei rămâne incertă, iar locurile de muncă şi nivelul actual al veniturilor nu sunt foarte sigure.

Clienţii care mai calcă astăzi pragul unei sucursale bancare vin de obicei să-şi achite ratele la creditele luate în trecut, să plătească facturi sau să retragă bani din cont. Puţini sunt aceia care se gândesc să ia un credit nou în condiţiile în care evoluţia economiei rămâne incertă, iar locurile de muncă şi nivelul actual al veniturilor nu sunt foarte sigure."De obicei vin la bancă să retrag numerar de la ban­co­mat şi să plătesc rata la credit. Am luat un credit ipo­tecar de 50.000 de euro pe 20 de ani prin "Prima Casă" şi plătesc 300 de euro pe lună. Dobânzile mi se par avantajoase, dar sunt totuşi mari comparativ cu alte ţări din Europa", spune Diana Rădulescu, 28 de ani, de profesie tra­ducător. Ca Diana, majoritatea celor care intră astăzi într-o sucursală bancară vin să îşi plătească ratele, să retragă numerar sau să-şi achite facturile la utilităţi. Incertitudinea din economie, instabilitatea locului de muncă şi veniturile în scădere îi ţin departe pe mulţi dintre români de liniile de finanţare oferite de bănci.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
români,
bancă,
facturi,
rate,
credite,
analiză,
BNR,
faliment,
servicii
/actualitate/de-ce-mai-merg-romanii-la-banca-sa-plateasca-facturi-sau-rate-de-credite-noi-nici-nu-vor-sa-auda-10580603
10580603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.