De cate ore este nevoie pentru a elimina alcoolul baut?

Postat la 01 noiembrie 2010 415 afişări

Ficatul inlatura aproximativ 90% din cantitatea de alcool din corp, fiind organul de baza al organismului pentru metabolizarea majoritatii substantelor care intra in organism.

Organismul nu poate stoca alcoolul - ficatul este responsabil cu descompunerea (metabolizarea) acestuia.

Dar acesta nu poate sa metabolizeze dintr-o data decat o cantitate limitata de alcool, conform site-ului www.desprealcool.ro, lansat recent de Ursus Breweries care a demarat si campania "afla-ti echilibrul" prin care incurajeaza oamenii sa ia decizii informate despre alcool.

Sunt necesare trei ore sau mai mult pentru a elimina din organism alcoolul introdus dintr-o singura bautura - rata de eliminare depinzand de factori cum ar fi greutatea si sexul dumneavoastra.

Cu cat beti mai mult, cu atat acest proces va dura mai mult. Nu puteti face nimic pentru a accelera ritmul metabolismului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
bautura,
organizm
/actualitate/de-cate-ore-este-nevoie-pentru-a-elimina-alcoolul-baut-7654394
7654394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.