De azi, Windows 8 este disponibil în România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 octombrie 2012 33 afişări

Microsoft anunţă disponibilitatea generală a Windows 8 în România în data de 26 octombrie 2012. Consumatorii şi companiile din întreaga lume pot experimenta o interfaţă nouă şi fluidă, o gamă largă de aplicaţii accesibile odată cu deschiderea Windows Store şi disponibile în întreaga lume pe mai mult de 1.000 de PC-uri şi tablete certificate Windows 8.

Windows 8 va fi disponibil pentru upgrade în peste 140 pieţe şi 37 limbi. În România, zeci de modele device-uri cu Windows 8 vor fi disponibile pentru utilizatori în magazinele de retail din întreaga ţară.

Ionuţ Gaotă, Windows business group lead, Microsoft România: "Odată cu lansarea Windows 8, Microsoft dezvăluie un sistem de operare reimaginat. Fie că îţi doreşti o tabletă sau un PC, să consumi sau să creezi, să lucrezi sau să te joci - Windows 8 oferă o experienţă personală, adaptată stilului şi preferinţelor tale."

În retail, Windows 8 este disponibil în două variante de licenţiere, Windows 8 şi Windows 8 Pro. Pentru companii, Windows 8 Enterprise oferă noi posibilităţi pentru a spori mobilitatea cu ajutorul unor funcţionalităţi precum Windows To Go, DirectAccess şi BranchCache, precum şi soluţii îmbunătăţite de securitate prin implementări ca BitLocker şi AppLocker. Un nou membru al familiei Windows, destinat tabletelor cu procesor ARM şi care se lansează tot astăzi este Windows RT, disponibil în variantă pre-instalată.

Printre scenariile noi pe Windows 8 se numără ecranul de Start ce oferă o navigare fluidă prin aplicaţiile şi informaţiile de care utilizatorii sunt cei mai interesaţi, noul Internet Explorer 10 adaptat device-uri cu capabilităţi tactile şi conectare la servicii de stocare în cloud prin SkyDrive. Pentru a marca ziua lansării, Microsoft împreună cu Domo, Media Galaxy şi Flanco va oferi primilor 50 de clienţi din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achiziţia unui device cu Windows 8 iar următorii 100 de clienţi vor primi un voucher în valoare de 350 lei, valabil la achiziţia unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabilă în data de 26 octombrie 2012 între orele 19:30 şi 22:00 în magazinele Flanco Sun Plaza, Domo Afi Cotroceni şi Media Galaxy Băneasa.

În completarea seriei de device-uri noi cu Windows 8 disponibile în magazinele de retail, consumatorii au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Până la sfârşitul lunii ianuarie 2013, consumatorii care utilizează în acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achiziţiona Windows 8 Pro Upgrade la preţul promoţional de 59,99 euro de la majoritatea partenerilor din România.

Mai mult, toti clientii care achizitioneaza un device cu Windows 8 ce ruleaza pe tehnologie Intel, de la toti partenerii Microsoft, in perioada 26 octombrie - 31 decembrie 2012, primesc gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, in limita a 1 GB/luna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Windows 8,
lansare,
Microsoft
/actualitate/de-azi-windows-8-este-disponibil-in-romania-10258485
10258485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.