Datoriile au ajuns la 340% din PIB-ul planetei, povară pe care economia globală n-a suportat-o niciodată pe timp de pace

Autor: Radu Bostan Postat la 08 ianuarie 2013 12 afişări

Datoriile au explodat la nivel mondial în ultimii ani, crescând mai repede decât PIB-ul economiei globale până la un nivel nesus­te­nabil, care face inevitabilă declanşarea unor războaie, avertizează Kyle Bass, un manager de fonduri de hedging din SUA.

Datoriile au explodat la nivel mondial în ultimii ani, crescând mai repede decât PIB-ul economiei globale până la un nivel nesus­te­nabil, care face inevitabilă declanşarea unor războaie, avertizează Kyle Bass, un manager de fonduri de hedging din SUA. "Nu ştiu cine se va lupta cu cine, dar sunt sigur că în următorii ani vom vedea războaie, şi nu unele mici", a spus Bass recent, citat de Thomson Reuters. El a calculat că totalul dato­ri­ilor din împru­muturi a ajuns să repre­zinte 340% din valoarea PIB-ului pla­ne­tei, o po­vară pe care economia globală nu a supor­tat-o nici­odată pe timp de pace.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorii,
PIB,
economia globală,
pace,
Kyle Bass
/actualitate/datoriile-au-ajuns-la-340-din-pib-ul-planetei-povara-pe-care-economia-globala-n-a-suportat-o-niciodata-pe-timp-de-pace-10440118
10440118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.