Datoria SUA, de 16.400 miliarde dolari, nu-l îngrijorează pe miliardarul american Warren Buffet

Postat la 21 ianuarie 2013 14 afişări

Îndatorarea SUA ar trebui stabilizată în raport cu creşterea economică, dar datoria de 16.400 de miliarde de dolari a Statelor Unite nu reprezintă un motiv de îngrijorare din cauza valorii ridicate, a declarat miliardarul american Warren Buffett.

"Nu este un lucru bun ca datoria să crească în raport cu PIB, ar trebui stabilizată, dar nu este ea însăşi o problemă", a spus Buffett, director al companiei de investiţii Berkshire Hathaway.

Datoria SUA are "o pondere mai redusă în PIB decât la ieşirea SUA din Al Doilea Război Mondial. Trebuie să te gândeşti la datorie în relaţie cu PIB", a spus Buffet, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai taxării mai ridicate a bogaţilor.

PIB al SUA s-a situat în 2011 la peste 15.000 miliarde de dolari.

"Aş spune că într-o ţară cu un PIB de 50.000 de dolari pe persoană, nimănui nu ar trebui să-i fie foame, nimănui nu ar trebui să-i lipsească educaţia, nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat în privinţa îngrijirii medicale sau a vârstei înaintate", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
Warren Buffet,
Datorie
/actualitate/datoria-sua-de-16-400-miliarde-dolari-nu-l-ingrijoreaza-pe-miliardarul-american-warren-buffet-10506137
10506137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.