Datoria Romaniei - 43 de miliarde de euro. E de bine?

Postat la 21 ianuarie 2010 13 afişări

In momentul de fata, datoria publica a Romaniei este "sub control" si "confortabila", insa exista "semne de intrebare" privind evolutia ei in viitor, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, care face trimitere la situatiile economice dezastruoase din Grecia sau Portugalia.

Conform calculelor Gandul, datoria Romaniei va ajunge la 43 de miliarde de euro la finele anului, in crestere cu 17,5% fata de 2009. Desi acum datoria este "sub control", reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, spune ca exista "semne de intrebare" privind evolutia ei pe viitor. El a dat ca exemplu Grecia, stat in pragul falimentului pentru ca, la fel ca Romania, cheltuieste mult mai mult decat are in vistierie. In acelasi timp, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI la Bucuresti, a anuntat ca, incepand cu transa a cincea, toti banii vor merge la BNR si Finantele nu vor mai primi nimic pentru pensii si salarii.

Cititi despre cat de datori suntem intr-un material amplu pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Romania,
datorie,
FMI,
Tanasescu
/actualitate/datoria-romaniei-43-de-miliarde-de-euro-e-de-bine-5395192
5395192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.