Datoria publica a Romaniei a scazut usor in iunie

Postat la 23 august 2010 13 afişări

Datoria publica a Romaniei a scazut in iunie fata de mai cu 1,45 miliarde de lei si a coborat la 34,66% din PIB, in conditiile in care Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat de la banci mai putini bani prin emisiuni interne de titluri de stat.

In termeni nominali, datoria a scazut la 176,9 miliarde de lei, fiind formata in proportie de 93,8% din datoria publica guvernamentala.

Ministerul Finantelor a imprumutat in iunie doar 957 milioane de lei prim emisiuni de obligatiuni de stat si certificate de trezorerie, cu circa 1,5 miliarde de lei mai putin decat in luna anterioara, cand valoarea imprumuturilor s-a ridicat la 2,53 miliarde de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
datorie,
Romania,
scadere
/actualitate/datoria-publica-a-romaniei-a-scazut-usor-in-iunie-7029111
7029111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.