Datoria guvernamentală a Ungariei a atins maximul ultimilor 16 ani

Postat la 03 ianuarie 2012 14 afişări

Datoria guvernamentală a Ungariei a urcat de la 76,7% din Produsul Intern Brut la sfârşitul trimestrului al doilea al anului trecut la 82,6% la finele trimestrului al treilea, maximul începând din 1995, potrivit datelor publicate de banca centrală de la Budapesta.

Împrumuturile nete ale statului, diferenţa dintre valoarea împrumuturilor şi rostogolirea datoriilor ajunse la scadenţă, au reprezentat 5,5% din PIB în perioada de 12 luni încheiată în septembrie, arată datele băncii, citate de cotidianul Portfolio. Creditarea netă a populaţiei a coborât în acelaşi interval cu 5,7%. Transferurile de capital de la populaţie la stat prin retragerile din fondurile de pensii private, de 9,6% în primele trei luni ale anului trecut, au avut un efect semnificativ asupra creditării pentru stat şi populaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
datorie,
ultimii ani,
pib
/actualitate/datoria-guvernamentala-a-ungariei-a-atins-maximul-ultimilor-16-ani-9121951
9121951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.