Dacă UE se "rupe", opţiunea României nu mai rămâne decât adoptarea rapidă a euro

Postat la 01 septembrie 2011 8 afişări

Un eşec al ratificării în statele membre ale UE a planului de salvare a zonei euro stabilit în vară de şefii de stat din eurozonă, ar conduce la o divizare a Europei, iar pentru România se va pune acut problema: de ce parte se situează, spune Leonard Orban, consilier prezidenţial pe probleme europene, fost comisar european din partea României.

"În cazul unui eşec (al unui acord privind salvarea znei euro - n.n.) este clar că se va merge într-o logică a Europei cu două viteze. Trebuie să se analizeze foarte clar care sunt opţiunile noastre. Şi ele sunt îndeplinirea condiţiilor formale şi informale astfel încât să aderăm cât mai rapid la zona euro", spune Leonar Orban.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
României,
euro
/actualitate/daca-ue-se-rupe-optiunea-romaniei-nu-mai-ramane-decat-adoptarea-rapida-a-euro-8682872
8682872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.