Merkel: Economia zonei euro este într-o formă mai bună faţă de anul trecut. Reformele au meritat

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 09 septembrie 2015 54 afişări

Economia zonei euro este într-o formă mai bună decât anul trecut, iar eforturile de reformă ale unor state precum Spania şi Irlanda au meritat, a afirmat miercuri cancelarul german Angela Merkel, în camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, transmite Reuters.

"Dacă ne uităm la zona euro, în ansamblul ei, putem spune că are rol o redresare economică, situaţia este mai bună decât acum un an", a spus Merkel.

Ea a arătat că în special ţările care au adoptat reforme profunde, cum sunt Spania şi Irlanda, înregistrează creşteri peste medie.

"Economia spaniolă creşte la fel de rapid ca înainte de criză. Putem spune că reformele au meritat", a adăugat Merkel.

Potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, economia zonei euro a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea, faţă de trimestrul precedent, peste estimarea iniţială de 0,3%, susţinută de exporturi şi cheltuielile de consum. Un ritm de creştere similar a fost înregistrat şi la nivelul Uniunii Europene.

În primul trimestru, PIB-ul a avansat cu 0,5% atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul ajustat la factorii sezonieri a urcat în intervalul aprilie-iunie cu 1,5% în zona euro şi cu 1,9% în UE, după creşteri de 1,2%, respectiv 1,7% în trimestrul precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MERKEL,
ZONA EURO,
ECONOMIE
/actualitate/merkel-economia-zonei-euro-este-intr-o-forma-mai-buna-fata-de-anul-trecut-reformele-au-meritat-14705985
14705985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.