Cuvinte inventate pentru criza euro: Grexit, Geuro, Euroghedon sau Acropolipsa

Postat la 22 mai 2012 5 afişări

Criza din Grecia a creat şi o terminologie cu totul nouă pentru a descrie evenimentele legate de ţară şi zona euro, "Grexit", "Geuro", "Euroghedon", "Neuro" sau "Acropolipsa" devenind cuvinte folosite curent de bancheri şi jurnalişti, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Pentru Grecia, începutul a fost "Grexit" (Greek euro exit - ieşirea Greciei din zona euro), termen introdus de Citigroup în februarie. Iniţial întâmpinat cu respingere, cuvântul este folosit la scară largă în prezent de analişti şi investitori. Cel mai nou "monstru" a fost creat luni de Deutsche Bank, care a venit cu ideea ca Grecia să folosească o monedă separată fără a părăsi complet zona euro. "Inevitabil, moneda se numeşte «Geuro»", scrie ironic Wall Street Journal.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
grecia,
criza,
termeni
/actualitate/cuvinte-inventate-pentru-criza-euro-grexit-geuro-euroghedon-sau-acropolipsa-9659710
9659710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.