CUTREMUR total în lumea politică. Decizia şoc luată de Dacian Cioloş în mijlocul celui mai mare scandal

Postat la 01 noiembrie 2018 901 afişări

Dacian Cioloş a anunţat că programul politic al partidului pe care l-a fondat, Mişcarea România Împreună, va propune modificarea Constituţiei pentru un Parlament cu 300 de aleşi şi dizolvarea Legislativului, în cazul în care un referendum de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis eşuează.

CUTREMUR total în lumea politică. Decizia şoc luată de Dacian Cioloş în mijlocul celui mai mare scandal

"Pentru credibilizarea şi responsabilizarea Parlamentului venim cu o idee. Vedem că Parlamentul care e ales în mod direct şi reprezintă cetăţenii, dar odată ce a fost aleasă o majoritate în Parlament ţine prizonier toată instituţia şi foloseşte această instituţie inclusiv pentru şantaj politic, ceea ce nu e deloc sănătos. Propunem ca aşa cum Parlamentul are într-adevăr dreptul şi posibilitatea să suspende preşedintele şi să organizeze un referendum pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acest referendum e aprobat de cetăţenii români pe care parlamentul îi reprezintă, preşedintele trebuie să plece şi se prganizează alegeri prezidenţiale, dar în cazul în care acest referendum e respins de cetăţenii români care au ales şi Parlamentul, atunci Parlamentul trebuie să îşi asume răspunderea politică şi să demisioneze, să se dizolve", a declarat Dacian Cioloş, joi într-o conferinţă de presă.

 

Acesta a adăugat că programul politic al formaţiunii pe care a fondat-o este într-o fază finală şi conţine şi alte idei cu privire la reformarea statului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
dacian ciolos,
crestere,
cutremur

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.