Cutremur în Bulgaria, resimţit şi în România

Postat la 22 mai 2012 17 afişări

Un seism cu magnitudine de 5,8 grade s-a înregistrat marţi în jurul orei 3 în Bulgaria, fiind resimţit şi în sudul României, inclusiv în Capitală şi la Craiova, precum şi în numeroase localităţi de pe teritoriul Serbiei, al Macedoniei şi din nordul Greciei.

Epicentrul a avut loc la 9 km nord de localitatea Pernik, respectiv 25 km vest de capitala Sofia, conform US Geological Survey. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 9,1 km.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) de la Bucureşti apreciază seismul la 6,1 grade, evaluând adâncimea la 30 km.

Centrul Seismologic Mediteranean plasează magnitudinea cutremurului din Bulgaria la 5,7 grade şi precizează că seismul a avut parte doar în prima oră de 3 replici între 2,8 şi 3,1 grade, pentru ca la ora 4,30 să aibă loc o replică mai puternică, de 5,2 grade, la 10 km adâncime. INFP apreciază magnitudinea acestei replici la 5,3 grade şi adâncimea la 30 km.

Agenţia bulgară Focus, preluată de Novinite, citează conducerea Brigăzii de Pompieri şi a Serviciului de Protecţie Civilă din Sofia, care arată că magnitudinea seismului bulgăresc a fost de 5,9 - 6 grade şi că au avut loc două replici puternice. Aceeaşi sursă a comunicat că a fost alertată de cetăţeni care au reclamat stricăciuni minore la ferestre, pereţi sau tavanele locuinţelor. Speriaţi de seism, o parte dintre locuitorii Sofiei au ieşit din case şi şi-au petrecut restul nopţii în stradă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cutremur-in-bulgaria-resimtit-si-in-romania-9657989
9657989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.