Curtea de Conturi: Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia a finanţat nelegal cu 8,8 milioane de lei două cluburi sportive, în 2011

Postat la 04 februarie 2013 40 afişări

Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a finanţat nelegal, cu 8,8 milioane de lei, două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea companiei şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop, arată Curtea de Conturi în raportul pe 2011.

Cele două cluburi care au primit finanţarea respectivă nu sunt nominalizate în raportul Curţii de Conturi, însă potrivit unor surse oficiale este vorba despre clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi clubul de handbal-baschet Energia Rovinari, cea mai mare finanţare revenind echipei de fotbal.

De altfel, Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele la care fosta societate minieră a contribuit în ultimii ani cu sume mari de bani, lucru criticat, pe plan local, de politicieni sau lideri sindicali.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, SNLO a făcut "plăţi nelegale, în sumă de 8.800.000 lei, pentru finanţarea a două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lignitului Oltenia,
cluburi,
fonduri
/actualitate/curtea-de-conturi-fosta-societate-nationala-a-lignitului-oltenia-a-finantat-nelegal-cu-8-8-milioane-de-lei-doua-cluburi-sportive-in-2011-10541375
10541375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.