LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Curtea de Conturi: Drepturi de personal necuvenite plătite de MAE în 2011

Postat la 01 februarie 2013 17 afişări

Ministerul Afacerilor Externe a plătit în 2011 drepturi de personal necuvenite care s-au ridicat la 1,549 milioane de lei, la care se adaugă contribuţiile sociale datorate, indică Raportul public pe anul 2011 al Curţii de Conturi.

"În anul 2011 s-au angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit cheltuieli cu drepturi de personal necuvenite, în sumă estimativă de 1.549 mii lei, la care se adaugă contribuţiile datorate de angajator pentru asigurări sociale de stat, asigurări sociale de sănătate, asigurări de şomaj etc", se menţionează în raport.

De asemenea, Curtea de Conturi menţionează că drepturile salariale acordate în 2011 personalului MAE s-au stabilit prin majorarea cu 15%, potrivit Legii 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, a cuantumului brut al salariilor de bază, astfel cum au fost acordate personalului pentru luna octombrie 2010.

"Însă, aceste salarii au avut inclus sporul pentru cunoaşterea şi utilizarea uneia sau mai multor limbi străine rare, fără să existe probe referitor la utilizarea de către respectivii salariaţi, în exercitarea sarcinilor lor de serviciu, a unei alte limbi decât cele de circulaţie internaţională", se arată în raport.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Curtea de Conturi,
MAE,
personal
/actualitate/curtea-de-conturi-drepturi-de-personal-necuvenite-platite-de-mae-in-2011-10537905
10537905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.