Curtea Constituţională nu se mai poate opune suspendării lui Băsescu. Guvernul a modificat Legea CC

Postat la 04 iulie 2012 8 afişări

Judecătorii Curţii Constituţionale nu se mai pot opune procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, după ce Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că avizul CC asupra hotărârilor Parlamentului este unul consultativ, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, să modifice Legea Curţii Constituţionale, stabilind că instituţia nu va mai emite un aviz obligatoriu asupra hotărârilor Parlamentului. Proiectul de ordonanţă, prin care avizul Curţii va fi tratat drept unul consulativ pentru hotărârile Parlamentului, a fost inclus pe agenda suplimentară a şedinţei de miercuri a Guvernului şi a fost aprobat. "Nu s-a modificat nimic legat de schimbarea ori revocarea judecătorilor Curţii Constituţionale, dar s-a modificat Legea CCR, prin revenire la situaţia de dinainte de 2010, când Boc a făcut modificări, argumentul invocat fiind de a nu mai forţa Curtea Constituţională să fie «actor politic» şi să ia partea uneia dintre instituţiile politice aflate în conflict. Altfel spus, s-a luat posibilitatea de a da avize obligatorii legate de hotărârile Parlamentului" , au declarat sursele citate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suspendare,
basescu,
parlament,
reunire
/actualitate/curtea-constitutionala-nu-se-mai-poate-opune-suspendarii-lui-basescu-guvernul-a-modificat-legea-cc-9813165
9813165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.