Cursul leului: scade sau creşte?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 aprilie 2012 13 afişări

Contextul sărbătorilor, cu activitate redusă pe piaţa valutară, a îndepărtat perspectiva unui curs mai volatil, iar analiştii băncilor se aşteaptă la un leu stabil sau chiar la aprecieri marginale în perioada următoare, dacă nu apar turbulenţe majore pe pieţele externe.

O creştere a volatilităţii cursului este aşteptată de analiştii Raiffeisen Bank România pentru ultima săptămână a lunii aprilie, când sunt prevăzute plăţi ale companiilor către buget, însă estimarea de către bancă a unui curs de 4,35 lei/euro pentru finele lunii iunie (faţă de 4,3773 în prezent) rămâne în vigoare.

Explicaţia constă în condiţiile favorabile create de scăderea inflaţiei anuale, care a atins în martie un nou minim istoric (2,4%, faţă de 2,6% în februarie) şi perspectiva ca BNR să reducă în continuare dobânda de politică monetară.

La rândul lor, analiştii ING Bank România estimează chiar un curs de 4,30 lei/euro pentru finele lunilor iunie şi septembrie, după care leul ar urma să se aprecieze şi mai mult, la 4,25 spre sfârşitul anului, estimare menţinută şi pentru luna martie 2013.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cursul-leului-scade-sau-creste-9525117
9525117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.