Cursul BNR de astăzi urcă din nou aproape de maximul istoric

Postat la 10 mai 2012 14 afişări

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4165 lei/euro, foarte aproape de maximul istoric, în condiţiile în care leul a fost supus unui nou val de presiuni de depreciere, temperat însă prin intervenţia indirectă a băncii centrale.

Maximul istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anunţat pe 2 mai, la acea dată jucătorii fiind îngrijoraţi de incertitudinile legate de măsurile pe care le va adopta noul executiv, după căderea Guvernului Ungureanu.

BNR a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,4160 lei/euro, deşi în piaţă cotaţiile se situau peste 4,42 lei/euro, potrivit dealerilor.

Vlad Muscalu, senior economist la ING Bank, consideră că presiunile de depreciere ar putea continua pe termen scurt având în vedere tensiunile din pieţele externe şi indiciile oferite recent de către BNR privind o flexibilitate în creştere a pieţei valutare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
curs,
maximul istoric
/actualitate/cursul-bnr-de-astazi-urca-din-nou-aproape-de-maximul-istoric-9612524
9612524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.