Cursul BNR ajunge la minimul ultimelor patru săptămâni

Postat la 30 octombrie 2012 14 afişări

Leul a continuat să se aprecieze uşor în prima parte a sesiunii interbancare de marţi, astfel că rata de referinţă publicată de Banca Naţională a României (BNR) a coborât la 4,5370 lei/euro, cel mai redus nivel începând cu 3 octombrie.

Leul înregistrează astfel a cincea sesiune consecutivă de apreciere la cursul de referinţă. O rata de schimb inferioară, de 4,5262 lei/euro, a fost publicată de banca centrală la 3 octombrie. Pentru moneda americană, referinţa a scăzut cu 0,72 bani, de la 3,5195 lei/dolar la 3,5023 lei/dolar. În acelaşi timp, cursul oficial leul/franc elveţian a scăzut de la 3,7580 lei/franc la 3,7541 lei/franc. Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc. Cotaţiile monedei naţionale au coborât sub 4,54 lei/euro la începutul sesiunii interbancare de marţi şi au rămas sub acest nivel până la jumătatea zilei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
curs,
minime,
euro,
dolar
/actualitate/cursul-bnr-ajunge-la-minimul-ultimelor-patru-saptamani-10265412
10265412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.