Cursul BNR a scăzut uşor pentru a doua zi consecutiv şi a ajuns la 4,4595 lei/euro

Postat la 31 august 2012 12 afişări

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a scăzut şi vineri, cu 0,22 bani, şi a ajuns la 4,4595 lei/euro, într-o piaţă liniştită, unde cotaţiile au fluctuat uşor în jurul nivelului de 4,46 lei/euro.

Banca centrală a publicat joi o rată oficială de 4,4617 lei/euro. Leul s-a apreciat în luna august cu 4,05% la cursul de referinţă, cotaţiile coborând treptat de la maximul istoric de 4,6481 lei/euro atins la 3 august. Moneda naţională a început să se aprecieze din 3 august şi să recupereze din coercţia înregistrată în iulie pe fondul tensiunilor politice cauzate de suspendarea în vederea demiterii a preşedintelui Traian Băsescu. Recuperarea leului a fost susţinută pentru început de intervenţiile indirecte ale BNR în piaţă şi de plafonarea repetată a sumelor la operaţiunile repo prin care banca centrală împrumută instituţiile de credit. Astfel, leul a revenit aproape de nivelul dinaintea începerii tensiunilor politice.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bnr,
curs,
apreciere
/actualitate/cursul-bnr-a-scazut-usor-pentru-a-doua-zi-consecutiv-si-a-ajuns-la-4-4595-lei-euro-10004643
10004643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.