Cursul BNR a coborât la 4,3224 lei/euro, cel mai REDUS nivel de un an şi patru luni

Postat la 29 aprilie 2013 24 afişări

Moneda naţională a continuat să se aprecieze, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat luni un curs de 4,3224 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel de un an şi patru luni.

Cursul BNR a coborât la 4,3224 lei/euro, cel mai REDUS nivel de un an şi patru luni

 O rată de schimb inferioară, de 4,3219 lei/euro, a fost publicată de banca centrală la 4 ianuarie 2012.

Dealerii spun că aprecierea înregistrată de moneda naţională în ultimele zile este susţinută de vânzările de valută ale jucătorilor străini, care au cumpărat titluri de stat în lei. Randamentele titlurilor de stat în lei a scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia activelor din regiune.

Interesul din ultimele două săptămâni pentru titlurile în lei a fost susţinut şi de recomandările analiştilor de la BNP Paribas şi Societe Generale, care indicau cumpărarea de obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cursul-bnr-a-coborat-la-4-3224-lei-euro-cel-mai-redus-nivel-de-un-an-si-patru-luni-10818279
10818279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.