Cum vrea să se îmbogăţească un miliardar rus pe seama Apple

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 mai 2013 74 afişări

Miliardarul rus Alişer Usmanov a cumpărat recent acţiuni Apple în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, mizând pe viitorul companiei chiar şi după Steve Jobs, încurajat de investiţia în titluri Facebook care i-a adus un câştig de zece ori mai mare.

Cum vrea să se îmbogăţească un miliardar rus pe seama Apple

"Cred în viitorul acestei companii chiar şi după Steve Jobs. Când compania a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă, a fost un moment bun pentru cumpărarea de acţiuni, pentru că îşi vor reveni", a spus Usmanov într-un interviu.

Usmanov, aflat pe locul 35 în topul miliardarilor realizat de Bloomberg, cu o avere de 19,8 miliarde de dolari, a mai câştigat şi din investiţii în compania chineză Alibaba.com şi în Mail.ru Group din Rusia. "Nimic nu este etern. Dar cred că în următorii trei ani Apple este o investiţie foarte promiţătoare, în special datorită dividendelor mari şi a răscumpărărilor de acţiuni", a spus Usmanov, fără să precizeze când a cumpărat titlurile.

El a adăugat că este încrezător în viitorul tehnologiei, precum şi în cel al Facebook. Şi pare că are de ce, pentru că vânzările Facebook în primul trimestru au crescut cu 38%, la 1,46 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, iar profitul net a avansat cu 58%, la 217 milioane de dolari, semn că publicitatea pe dispozitive mobile generează afaceri în creştere pentru cea mai mare reţea de socializare.

Usmanov ar trebui totuşi să fie relativ îngrijorat de exodul utilizatorilor: Facebook pierde lunar milioane de utilizatori în Statele Unite, Marea Britanie şi alte pieţe mature, în condiţiile în care reţelele alternative de socializare atrag atenţia celor aflaţi în căutarea unor noi platforme online. Cea mai mare reţea de socializare la nivel mondial a pierdut în luna martie 6 milioane de vizitatori din SUA, reprezentând o scădere de 4% a numărului acestora, potrivit firmei de analiză SocialBakers.

În Marea Britanie, numărul utilizatorilor s-a redus cu 4,5%, respectiv cu 1,4 milioane de persoane. În ultimele şase luni, Facebook a pierdut aproape 9 milioane de vizitatori în Statele Unite şi 2 milioane în Marea Britanie. O tendinţă similară se înregistrează în Canada, Spania, Franţa, Germania şi Japonia, unde Facebook are printre cei mai mulţi utilizatori.

Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze. Facebook creşte rapid în America de Sud, unde numărul vizitatorilor lunari a urcat în martie cu 6% în Brazilia, la 70 de milioane de persoane, potrivit firmei de analiză SocialBakers, ale cărei informaţii sunt folosite de companiile care se promovează pe reţeaua de socializare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-vrea-sa-se-imbogateasca-un-miliardar-rus-pe-seama-apple-10842559
10842559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.