Cum vrea Donald Trump să ţină „rechinii” de pe Wall Street aproape de el: Dacă oricine în afară de mine câştigă alegerile prezidenţiale din 2020, bursa se va prăbuşi mai rău ca niciodată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 iunie 2019 77 afişări

Cum vrea Donald Trump să ţină „rechinii” de pe Wall Street aproape de el: Dacă oricine în afară de mine câştigă alegerile prezidenţiale din 2020, bursa se va prăbuşi mai rău ca niciodată

Preşedintele Donald Trump, în timp ce se pregăteşte pentru startul oficial al campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2020, avertizează că piaţa bursieră din SUA se va prăbuşi mai rău ca niciodată dacă el nu este ales pentru încă un mandat, potrivit Bloomberg.

„Dacă oricine în afară de mine câştigă alegerile, bursa se va prăbuşi mai rău ca niciodată!”, a scris preşedintele american Donald Trump într-o postare pe contul personal de Twitter.

Trump îşi lansează oficial campania pentru 2020 săptămâna viitoare cu un raliu de campanie în Orlando, Floria, şi pare să testeze o parte din subiectele cu care vrea să îşi ţină aliaţii aproape în următoarele 18 luni. Unul dintre aceste subiecte pare că va fi starea pieţei de capital.

„Economia Trump sparge recorduri, şi mai are mult de crescut...Cu toate acestea, dacă oricine în afară de mine câştigă alegerile din 2020 (Ştiu foarte bine competiţia), bursa e va prăbuşi mai rău ca niciodată!”, scrie Donald Trump pe Twitter.

Preşedintele a susţinut de mai multe ori de la începutul anului, şi a reafirmat vineri în cadrul unei emisiuni de la televiziunea americană Fox, că bursa americană ar putea creşte cu 5.000, chiar 10.000 de puncte dacă Fed-ul (n.r: banca centrală americană), nu ar fi crescut dobânzile de patru ori în 2018.

În timp ce Trump încercă să ţină Wall Street-ul aproape, şansele ca economia americană să pice în recesiune din 2020 au crescut de la 25% la 30% luna trecută, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg. Cele mai recente cifre care reflectă starea ameicanilor arată cum creşterea numărului de noi locuri de muncă a încetinit, iar tarifele lui Trump afectează major sentimentul de business, aşa cum afectează şi bursa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.