Cum vom putea încărca un telefon mobil în 20 de secunde

Autor: Adrian Popa Postat la 22 mai 2013 52 afişări

Esha Khare din Saratoga, SUA, a câştigat premiul doi, în valoare de 50.000 de dolari, la competiţia International Science and Engineering Fair

Esha Khare din Saratoga, SUA, a câştigat cel de-al doilea premiu, în valoare de 50.000 de dolari, la competiţia International Science and Engineering Fair, ediţia 2013. Premiul cel mare a fost câştigat de elevul român Ionuţ Budişteanu.

Esha a inventat un dispozitiv care încarcă electronicele mult mai repede (un telefon mobil s-ar putea încărca în 20 de secunde). Acesta este mai mic şi are o autonomie mult mai mare decât o baterie standard.

Dispozitivul, numit de Khare "supercapacitor", este flexibil şi rezistă la 10.000 de cicluri de încărcare/descărcare. Adolescenta s-a apucat să dezvolte tehnologia deoarece este frustrată de faptul că bateria de pe telefonul său are o autonomie redusă. Google a luat deja legătura cu inventatoarea pentru o posibilă colaborare.

Toate stirile sunt pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dispozitiv,
inventie,
baterie,
telefon mobil,
google
/actualitate/cum-vom-putea-incarca-un-telefon-mobil-in-20-de-secunde-10893616
10893616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.