Cum vede şeful BRD viitorul: Dificultăţile la plată vor apărea pe măsură ce economiile strânse de populaţie în ultimii 2 ani de pandemie se reduc

Autor: Roxana Rosu Postat la 20 iulie 2022 275 afişări

Cum vede şeful BRD viitorul: Dificultăţile la plată vor apărea pe măsură ce economiile strânse de populaţie în ultimii 2 ani de pandemie se reduc

Economiile populaţiei au crescut în ultimii 2 ani şi de aceea acum vedem încă obiceiuri bune de plată la clienţi, rata de NPL a băncii fiind încă sub 3,5%, a declarat François Bloch, CEO, BRD Groupe Société Générale.

”Este un progres al sistemului bancar. Sistemul este bine capitalizat, lichid şi vrea să ajute clienţii în dificultate. Aceasta este  ideea de bază, să vorbim direct cu clienţii, să vedem unde au dificultăţi şi să le găsim soluţii adecvate”, a spus François Bloch în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit 2022.

Şeful BRD a precizat că piaţa şi consumatorii se vor confrunta cu dificultăţi pe măsură ce economiile strânse în ultimii 2 ani de pandemie se reduc.

”Nu vedem acum o criză, vorbim de o criză care va veni”.

În primul trimestru, grupul BRD a raportat un avans de 3,8% al depozitelor, la 53 miliarde lei. Depozitelor retail au urcat cu 3,4% an/an, pe fondul intrărilor mai mari în conturile la vedere ale persoanelor fizice şi al contribuţiei importante a resurselor companiilor foarte mici (+16,5% an/an). 

În cazul companiilor, depozitele s-au majorat cu 4,8%, pe baza unui avans de două cifre al depozitelor IMM (+14,2% an/an).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.