Cum va fi vremea în toată ţara până la 27 august

Postat la 18 august 2012 18 afişări

Administraţia Naţională de Meterologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pentru următoarea săptămână.

BANAT

În intervalul 17 - 20 august, temperaturile se vor menţine constante la valori comparabile cu mediile multianuale ale perioadei, de aproximativ 29-30oC ziua şi 15oC noaptea. După data de 20 august, temperaturile vor marca o nouă creştere, vremea devenind călduroasă, caniculară chiar în jurul datei de 24 august, când media maximelor va atinge 35oC. În ultima parte a intervalului de prognoză se va manifesta o tendinţă de scădere a temperaturii aerului, cu 2-3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

CRIŞANA

În intervalul 17 - 20 august, temperaturile se vor menţine apropiate de cele normale pentru această dată. Ulterior, între 20 şi 24 august, valorile termice vor creşte treptat, ajungând să caracterizeze o vreme călduroasă, chiar caniculară în cursul după-amiezelor şi abia în ultimele zile ale perioadei de prognoză se va produce o uşoară scădere a temperaturii aerului, spre valori medii de aproximativ 31oC ziua şi 17 oC noaptea. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine scăzută în cea mai mare parte a perioadei de prognoză şi doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii vor creşte uşor, vremea devenind normală din punct de vedere termic între 17 şi 20 august. Ulterior, regimul termic va marca o creştere constantă, spre valori medii ale maximelor diurne de circa 30…31oC în intervalul 23 - 27 august, când vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

MARAMUREŞ

Regimul termic se va menţine constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei până pe 19 august. Ulterior temperatura aerului va marca o creştere mai accentuată, vremea devenind călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32-33oC în jurul datei de 24 august, după care tendinţa va fi de uşoară scădere. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai mare în jurul datei de 19 august. În rest, doar cu totul izolat şi trecător sunt posibil ploi de scurtă durată, slabe cantitativ.

MOLDOVA

După data de 17 august, tendinţa de creştere a valorilor termice se va accentua şi vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii august, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 32oC în jurul datei de 24 august. Probabilitatea pentru precipitaţii importante cantitativ va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului, dar în jurul datei de 19 august, pe arii relativ restrânse vor fi vor fi ploi de scurtă durată.

DOBROGEA

Regimul termic se va menţine constant până pe 20 august, apoi va marca o creştere uşoară, pentru ca după data de 22 august şi până la sfârşitul intervalului de prognoză să urmeze o nouă perioadă de staţionaritate la valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 30oC şi ale celor minime de 19oC. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

MUNTENIA

Mediile temperaturilor maxime se vor menţine la valori de 28…29oC până pe data de 20 august, după care vor marca o creştere spre valori de 340C în intervalul 22 - 27 august, când vremea va deveni călduroasă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea o tendinţă generală de creştere, de la valori medii ale maximelor diurne de 28oC la începutul acestui interval, spre 34oC între 22 şi 27 august, când vremea va deveni călduroasă. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere de la aproximativ 14oC la începutul perioadei de prognoză, spre 18 oC la sfârşitul acesteia. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine foarte scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o creştere treptată a temperaturilor, cu medii care vor atinge valori de 20-22oC în intervalul 22 - 27 august. Mediile minimelor nocturne vor fi şi ele în creştere, de la valori de 5-6oC la începutul intervalului de prognoză, până la aproximativ 12oC la sfârşit. Probabilitatea de apariţie a averselor se va menţine scăzută şi doar izolat şi trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
meteo,
august,
ANM,
ploi,
temperaturi,
regiuni,
munte,
caldura,
soare
/actualitate/cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-27-august-9957324
9957324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.