Cum va fi vremea în toată ţara în următoarea săptămână

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 octombrie 2012 20 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 22 octombrie.

BANAT

În intervalul 14-17 octombrie, valorile termice vor fi în creştere, depăşind uşor normele şi atingând aproximativ 23 de grade ziua şi 13 grade noaptea. După data de 17 octombrie va avea loc un nou proces de răcire a vremii de la o zi la alta. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ va fi mai mare în intervalul 16-18 octombrie. În rest, va ploua slab, pe arii restrânse.

CRIŞANA

După data de 14 octombrie vremea se va încălzi, spre 22 de grade ziua şi 12 grade noaptea (în jurul datei de 17 octombrie). Ulterior, un nou proces de răcire treptată va readuce la sfârşitul intervalului de prognoză maximele diurne în jurul a 16 grade şi minimele nocturne în jurul a 6-7 grade, în medie. Va ploua pe arii extinse şi local mai însemnat cantiativ în intervalul 16-18 octombrie. În celelalte zile vor mai fi ploi intermitente, dar pe arii restrânse şi in general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

După data de 14 octombrie, vremea se va încălzi, astfel încât la 17 octombrie maximele vor atinge 21-22 de grade şi minimele circa 10 grade, valori uşor mai mari decât mediile multianuale nomale pentru a doua decadă a lunii octombrie. Ulterior va avea loc un proces de răcire uşoară, dar constantă, care va readuce, la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului la valori comparabile cu cele din primele zile. Ploile vor fi puţine şi, în general, slabe cantitativ, exceptând zilele de 18 şi, posibil, 22 octombrie, când probabilitatea pentru precipitaţii mai abundente şi pe arii mai extinse va creşte.

MARAMUREŞ

După 14 octombrie, valorile termice maxime vor creşte spre aproximativ 21 de grade (la 17 octombrie), caracterizând din nou o vreme caldă. Temperaturile minime vor avea o evoluţie oscilantă, culminând cu un maxim de 10-11 grade în dimineţile zilelor de 17 şi 18 octombrie. În a doua parte a intervalului de prognoză se va produce o răcire treptată, regimul termic redevenind comparabil cu cel din primele zile. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă după data de 16 octombrie.

MOLDOVA

În intervalul 14-17 octombrie va avea loc un proces de încălzire, iar valorile termice vor creşte spre 18-19 grade la amiază, în timp ce dimineaţa se vor înregistra aproximativ 11 grade. După 17 octombrie, vremea se va răci din nou, de la o zi la alta, atingând la sfârşitul intervalului de prognoză medii termice comparabile cu cele de la început. Probabilitatea pentru precipitaţii mai importante cantitativ va fi semnificativă în 13 şi 14 octombrie. În rest vor fi ploi doar pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic va avea o tendinţă generală de creştere, până la 23 de grade la maximele diurne şi circa 13 grade la minimele nocturne. După 17 octombrie însă, temperatura aerului va scădea constant de la o zi la alta, atingând pe 22 octombrie valori medii de 18 grade ale maximelor şi 9 grade ale minimelor. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine redusă pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând zilele de 13 şi 14 octombrie, când şansele de ploaie cresc.

MUNTENIA

În intervalul 14-17 octombrie, vremea se va încălzi şi se vor atinge minime de 13 grade şi maxime de circa 24 de grade, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru data respectivă, dar apoi va avea loc o răcire treptată care va readuce temperaturile la valori comparabile cu cele de la începutul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine redusă şi doar în jurul datei de 13 octombrie sunt posibile ploi pe arii mai extinse.

OLTENIA

Regimul termic va marca o creştere treptată, astfel încât la 17 octombrie maximele diurne vor atinge medii de aproximativ 23 de grade şi minimele vor fi de circa 13 grade. Ulterior un nou proces de răcire treptată va determina revenirea, la sfârşitul intervalului de prognoză, la valori termice comparabile cu cele de la începutul acestuia, cu medii ale maximelor de 18 grade şi ale minimelor de 7-8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploii va fi mai mare pe 13-14 octombrie, în rest doar pe arii restrânse va ploua, în general slab cantitativ.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi, astfel încât pe 17 octombrie se vor atinge maxime diurne de 14 grade şi minime nocturne de 7 grade, în medie. În a doua parte a intervalului, din nou, vremea se va răci treptat. Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai mare în 13-14 octombrie şi, pe arii mai restrânse, după 16 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
octombrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna
/actualitate/cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-in-urmatoarea-saptamana-10197607
10197607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.