Cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza pentru următoarele săptămâni

Postat la 21 aprilie 2012 14 afişări

Administraţia Naţională pentru Meteorologie a difuzat prognoza vremii pentru fiecare regiune geografică şi pentru zona montană până la 3 mai.

BANAT

Vremea se va încălzi treptat până spre sfârşitul lunii, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice îndeosebi între 26 şi 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depăşi 25 de grade. Primele zile ale lunii mai vor aduce o uşoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menţine peste normalul perioadei. Vor fi intervale scurte cu instabilitate atmosferică mai pronunţată, cu averse moderate cantitativ, cel mai probabil între 22 şi 24 aprilie dar şi la începutul lunii mai.

CRIŞANA

Valorile termice nu vor avea modificări importante până în 24 aprilie, apoi vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime ce vor putea depăşi 26 de grade şi minime de peste 10 grade. În primele zile ale lunii temperaturile maxime vor scădea uşor. Vremea va fi în general instabilă, cu averse frecvente, între 21 şi 24 aprilie şi la începutul lunii mai.

TRANSILVANIA

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în primele zile ale intervalului, apoi se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 de grade, mai ales între 26 şi 29 aprilie. Aversele vor fi mai frecvente în primele zile, dar o uşoară instabilitate atmosferică se va păstra în tot intervalul, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în cursul după-amiezelor.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în uşoară creştere în primele zile, apoi se vor menţine relativ constante şi apropiate de normele climatologice, cu maxime în jurul a 20 de grade şi minime de peste 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, ploile de scurtă durată fiind de aşteptat, pe arii restrânse, la începutul şi sfârşitul intervalului.

MARAMUREŞ

Valorile termice nu vor avea modificări importante până în 24 aprilie, apoi vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile vor fi relativ constante. Vremea va fi în general instabilă, cu averse frecvente, între 21 şi 24 aprilie şi, posibil, la sfărşitul intervalului.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi uşor şi treptat în prima parte a intervalului, apoi se va menţine relativ caldă pentru această perioadă, cu maxime în jurul valorii de 22 de grade şi minime, în medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunţată în primele zile, când vor fi posibile averse moderate cantitativ.

MUNTENIA

Valorile termice maxime vor fi în creştere în primele zile, apoi vremea se va menţine caldă pentru acestă perioadă. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative. Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, dar averse, în general slabe, vor fi posibile, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase.

OLTENIA

Vremea se va încălzi simţitor în prima parte a intervalului, apoi se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22-24 grade şi minime, în medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi relativ redusă, aversele, în general slabe, fiind de aşteptat, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi până spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele zile, când sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi între 25 şi 30 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
ANM,
prognoza,
vremea,
primavara,
aprilie,
1 mai,
soare,
ploi,
munte
/actualitate/cum-va-fi-vremea-de-1-mai-prognoza-pentru-urmatoarele-saptamani-9555854
9555854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.