Cum spioneaza chinezii tehnologia Renault

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 ianuarie 2011 15 afişări

Investigatia celor de la Renault despre scurgerile de infromatii legate de tehnologia masinilor electrice scoate la iveala legaturi cu companii chinezesti, dupa cum declara un oficial francez al Renault.

Oficialul, care nu si-a facut public numele intrucat investigatia e confidentiala, nu a identificat companiile si numele celei de-a doua tari implicate in scandal. Renault a comunicat cu o zi in urma ca a purtat discutiile finale cu cei trei directori suspectati de scurgerea de informatii despre "abaterile serioase in conduita profesionala".

Cazul a starnit ingrijorare in ce priveste spionajul industrial din Franta si a iesit la iveala dupa o ancheta a producatorului de mai bine de cinci luni. Renault a identificat plati ale companiei State Grid Corp. din China, distribuitorul de energie detinut de stat, catre conturi din Liechtenstein si Elvetia ale celor trei directori Renault, a mai spus oficialul, confirmand o stire din Le Figaro. China a respins orice fel de acuzatii.

"Acuzatiile sunt nefondate si iresponsabile, iar partea chineza nu poate sa le accepte", a declarat Hong Lei, purtatorul de cuvant al ministerului de Externe, pentru presa de la Beijing.

Cititi mai multe despre scandalul de spionaj pe www.bloomberg.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Renault,
spionaj,
China,
tehnologie
/actualitate/cum-spioneaza-chinezii-tehnologia-renault-7886626
7886626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.