Cum şi unde să bei o “cafea în aşteptare”

Autor: Ioana Matei Postat la 10 aprilie 2013 217 afişări

“Caffè sospeso” sau “cafeaua în aşteptare” este o mişcare socială de amploare în Europa. Mecanismul iniţiativei este simplu: plăteşti o cafea pe care nu o bei, ci o lasi în grija localului până când apare un alt client care o poate consuma gratuit. Ideea a apărut în sudul Italiei şi a intrat în tradiţia zonei ca un gest de generozitate, făcut de un client norocos care oferă unui străin din norocul său. Gestul a fost adoptat până acum în ţări precum: Canada, Ucraina şi Bulgaria.

Cum şi unde să bei o “cafea în aşteptare”

În România, primul lanţ de restaurante care se alătură mişcării globale “caffè sospeso” este SUBWAY Romania, cu ocazia aniversării a un an de existenţă pe piaţa autohtonă pe data de 10 aprilie.SUBWAY se alătură mişcării globale “caffè sospeso” începand cu 11 aprilie.

În acest moment, SUBWAY deţine în România 13 restaurante şi pana la sfârşitul anului 2015, urmăreşte deschiderea a 40 de restaurante. România este ţara cu numărul 100 a lanţului de restaurante de tip fast food  SUBWAY QSR. Acesta deţine peste 39.000 de restaurante in 102  ţări, fiind cel mai mare lanţ de restaurante fast food din lume în sistem de franciza.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-si-unde-sa-bei-o-cafea-in-asteptare-10729184
10729184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.