Cum se schimbă învăţământul în străinătate în contextul pandemiei de COVID-19. Testele de limbă engleză, mutate în online

Autor: Andra Stroe Postat la 08 aprilie 2020 260 afişări

Cum se schimbă învăţământul în străinătate în contextul pandemiei de COVID-19. Testele de limbă engleză, mutate în online

Potrivit reprezentanţilor companiei de consultanţă educaţională IntegralEdu, reţeaua de testări ETS anunţă că testările TOEFL IBT de limbă engleză se pot susţine de acasă, de la începutul acestei luni, în contextul actual noua testare fiind denumită TOEFL iBT Special Home Edition.  Evaluările se vor realiza în faţa calculatorului în urma parcurgerii a cinci paşi simpli. Paşii solicitaţi de ETS pentru testarea online sunt: asigurarea că există un computer şi un mediu în care se poate realiza evaluarea, înregistrarea în platformă, completarea datelor, înţelegerea cerinţelor de examinare, obţinerea scorurilor în urma evaluării, această testare putând fii susţinută de câte ori este necesar.

Universităţile din Marea Britanie vor limita locurile pentru viitorii studenţi străini. Românii nu sunt afectaţi

În cursul săptămânii trecute guvernul din Marea Britanie a anunţat posibilitatea introducerii  unei limitări în ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile la universităţi pentru străini.  Reprezentanţii universităţilor din Marea Britanie care sunt în contact cu IntegralEdu au confirmat informaţia, însă au precizat că, în ciuda contextului BREXIT, românii care vor să studieze în Marea Britanie nu sunt afectaţi de posibila schimbare, având în vedere că încă sunt consideraţi „de-ai casei” în acest an. Drept pentru care noile condiţii afectează doar tinerii din spaţiul non-European.

Studiu internaţional:  73% dintre tineri nu îşi schimbă opţiunea de a studia în străinătate în contextul COVID

Un sondaj internaţional realizat recent în rândul tinerilor care îşi doresc să studieze în străinătate arată că 75% dintre aceştia nu vor să schimbe această opţiune, în contextul actual dominat de evoluţia COVID. La sfârşitul lunii martie peste 400 de respondenţi au completat cerinţele studiului.  În ceea ce priveşte, nivelul de îngrijorare al acestora în ceea ce priveşte studiile în afară, 84% se arată foarte îngrijpraţi în legătură restricţiile privind deplăsările. 67% dintre cei care au răspuns la chestionar spun că sunt îngrijoraţi de faptul că economiile părinţilor pentru studiile copiilor vor avea de suferit, în timp ce 60% consideră că actuala criză le va afecta propriul buget.

Zeci de universităţi europene organizează Virtual Open Days

În acestă lună foarte multe universităţi din Europa şi Marea Britanie vor organiza Virtual Open Days. Prin intermediul aplicaţiilor online sau a site-urilor, tinerii vor putea vizita campusurile, sălile de curs sau laboratoarele. În plus, aceştia vor putea discuta live cu profesori sau studenţi de la universităţile respective. Iată doar câteva dintre universităţile care “îşi deschid porţile”  online  în această lună: Swansea (UK), Coventry University (UK), University of Northampton (UK), Radboud University (Olanda), Fontys University of Applied Sciences (Olanda), BIMM Institute Germany şi nu numai.

Conceptul OXBRIDGE se adaptează la noul context educaţional

Renumitele spaţii universitare din Oxford şi Cambridge, grupate în conceptul OXBRIDGE, se adaptează contextului actual cu oferte şi abordări noi.  Universităţile oferă pachete speciale pre –admitere care conţin consultaţii private cu consilieri seniori pentru alegerea corectă a universităţii şi domeniului de studiu, cursuri de mentorat cu reprezentanţi OXBRIDGE, simulari de interviu de admitere. De asemenea, specialiştii IntegralEdu organizează pe 30 aprilie webminarii care să ajute viitorii studenţi să înţeleagă dacă sistemul OXBRIDGE este alegerea potrivită pentru ei, care sunt asemănările şi deosebirile dintre Oxford şi Cambridge, care sunt modalităţile de intervievare şi cerinţele de admitere.

Este foarte important ca toţi cei care sunt interesaţi de studii în străinătate sau sunt în proces de admitere să se informeze din surse sigure, spun reprezentanţii IntegralEdu. „Nu recomandăm celor care sunt interesaţi de studii în străinătate să caute pe internet informaţii legate de acest subiect. Mai ales în această perioadă,  importanţa unui consultant educaţional este esenţială pentru siguranţa procesului. În calitate de consultanţi educaţionali suntem conectaţi în permanenţă la sute de universităţi internaţionale, la profesori şi studenţi. Informaţiile pe care le oferim sunt profesionale şi certificate, fiind obţinute direct de la sursă”, precizează Ana Maria Papp, business development manager, IntegralEdu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
context,
strainatate,
invatamant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.