Cum să plăteşti tariful corect la RCA, deşi preţurile au explodat. Deşi toţi şoferii pot face asta, puţini cunosc procedura simplă

Postat la 22 noiembrie 2021 424 afişări

Cum să plăteşti tariful corect la RCA, deşi preţurile au explodat. Deşi toţi şoferii pot face asta, puţini cunosc procedura simplă

În ultima vreme preţurile la RCA au explodat şi este posibil ca şoferii să primească tarife mai mari faţă de cele stabilite de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Pentru a evita acest lucru, şoferii pot solicita preţul corect printr-o facilitate pe care o oferă Biroul Asiguratorilor Auto din România, scrie strileprotv.ro

Este vorba despre o lege existentă de mai mulţi ani, din 2017 mai exact, dar de care nu prea s-au folosit şoferii până acum, conform Rador.

De la sfârşitul lunii septembrie şi până acum s-au depus peste 1.000 de cereri la Biroul Asiguratorilor Auto din România. Şoferii au accesat facilitatea numită ”Client RCA cu risc ridicat”, iar după ce dosarul le-a fost analizat ei au fost repartizaţi către o companie de asigurări care a stabilit preţul corect, respectând tarifele de referinţă de la ASF.

Sorin Greceanu, director general BAAR a explicat cum funcţionează acest mecanism.

“Dacă primeşti minim trei oferte de asigurare care sunt toate peste tariful de referinţă, cel care este publicat şi pe site-ul nostru şi pe site-ul ASF-ului, înmulţit cu 1,36, atunci se încadrează în acest risc ridicat şi el poate să apeleze la BAAR. Tariful cu care se compară acest tarif de referinţă pe acest segmentul de risc trebuie să fie curăţat de alte acoperiri, cum ar fi decontarea directă. Deci trebuie să fie tariful pur pentru acoperirea RCA. Atunci mă încadrez în acest asigurat cu risc ridicat şi pot solicita BAAR-ului să verifice acest lucru şi să fiu alocat unui asigurator, să mă preia în asigurare la tariful de referinţă ori (înmulţit cu – n.red.) 1,36”, a spus Greceanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explozie,
preturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.