Cum să îţi vinzi locuinţa printr-o ”punere în scenă”

Postat la 27 septembrie 2016 408 afişări

Cum să îţi vinzi locuinţa printr-o ”punere în scenă”

Home-staging-ul este o tehnică de marketing cunoscută în străinătate şi importată şi la noi, care înseamnă pregătirea unei proprietăţi pentru vânzare, prin punerea în valoare a spaţiilor şi crearea unui cadru primitor, personalizat prin mobilare parţială şi amenajare de efect. Tot mai mulţi vânzători români apelează la home-staging pe piaţa apartamentelor noi de lux şi îşi scurtează timpul de stat pe piaţă de la o medie de patru, cât este pentru un apartament gol, la o medie de două luni, când avem un apartament cosmetizat, iar preţul poate fi cu 10 sau chiar 15% mai mare, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii grupului de firme imobiliare Nordis.

„Când vizionează un apartament nou gol, puţini potenţiali cumpărători îşi pot imagina cum ar arăta amenajat şi mobilat, aşa că le este greu să se hotărască. Într-o perioadă a vitezei, oamenii sunt mereu contracronometru şi vor să se mute cât mai repede într-o locuinţă şi apreciază orice idee de amenajare realizată cu imaginaţie şi aflată în trend. Apartamentele frumos finisate şi mobilate atrag mai mulţi clienţi şi se vând mai repede şi mai scump decât cele nemobilate.  Există chiar proprietari care le pregătesc pentru vânzare sau revânzare, exact cu acest scop şi modul profesionist în care o fac se apropie foarte mult de serviciile de home-staging din Statele Unite, acolo unde există chiar firme specializate care vin şi aduc mobilierul, decoraţiunile şi plantele înainte de scoaterea pe piaţă şi îl iau înapoi, după vânzare”, afirmă Emanuel Poştoacă, General Manager, Nordis.

Potrivit Nordis, ansamblurile rezidenţiale care au show-room de prezentare vând mai bine. Oamenii au nevoie să vizualizeze cum poate fi organizat şi amenajat spaţiul interior, aşa că o privire în show-room-ul unui ansamblu rezidenţial le dă o idee despre cât de mare este livingul sau dormitorul, cum se poate amenaja mobilierul şi dacă este suficient pentru nevoile familiei. „La ansamblurile pe care le reprezentăm în mod exclusiv, după amenajarea unui apartament show-room, au crescut vânzările cu 5-10%, faţă de perioada anterioară. Pentru fiecare ansamblu ne-am orientat către mobilier şi decoraţiuni din segmentul de piaţă al publicului ţintă vizat. De exemplu, la ansamblul Park Residences 5 am apelat la gama premium a retailerilor de mobilă Ikea şi KIka, iar la High Residence la mobilierul de lux personalizat BoConcept având ajutorul firmei de design Scandinavian Design House România”,afirmă Emanuel Poştoacă, General Manager, Nordis.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis ¬ Administrare, de administrare de imobile şi Nordis Investments, de investiţii si dezvoltare imobiliară. Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăţi din zonele de nord ale Bucureştiului din Piaţa Victoriei şi până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Şoseaua Nordului, Băneasa şi Pipera.Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum şi Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.