Cum sa impresionezi directorul de resurse umane la interviul de angajare

Autor: Ana Raduta Postat la 24 martie 2011 605 afişări

De cand piata muncii a devenit extrem de competitiva, iar angajatorii detin puterea in fata candidatilor, cei care isi cauta un loc de munca trebuie sa fie extrem de pregatiti atunci cand merg la un interviu. Iata care sunt atu-urile care ii dau gata pe directorii de resurse umane.

Pe langa faptul ca a scazut numarul de locuri de munca disponibile si a crescut exponential numarul candidatilor din piata, procesul de angajare va deveni chiar mai problematic, odata ce va fi adoptat pachetul de modificari la codul muncii. Candidatii vor trebui sa vina mai pregatiti decat oricand la interviurile de angajare pentru ca directorii de resurse umane au acum o baza mult mai larga din care pot face selectia.

Potrivit studiului HR Outlook, realizat de HR Management Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, experienta profesionala reprezinta principalul argument cu care trebuie sa se prezinta un candidat la interviul de angajare. Conteaza apoi atititudinea cu care acesta vine la interviu, directorii de resurse umane acuzand in repetate randuri faptul ca au intalnit foarte des candidati aroganti, cu pretentii salariale uriase, in ciuda unei pregatiri mediocre.

Mai conteaza abilitatea candidatului de a se integra in organizatia respectiva, precum si aptitudinile sale comunicationale. Abia apoi sunt avute in vedere abilitatile tehnice ale candidatului. Este considerat un atu si daca ajunge la interviu printr-o recomandare interna.

Testele de competente sunt acum nelipsite inainte de orice angajare, astfel incat rezultatele bune la aceste probe sunt si ele obligatorii. In final, directorii de resurse umane sunt impresionati de experienta academica a celui care vrea sa se angajeze. Cu cat a urmat mai multe cursuri de specializare, cu atat mai bine, arata studiul citat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
director,
resurse umane,
interviu
/actualitate/cum-sa-impresionezi-directorul-de-resurse-umane-la-interviul-de-angajare-8092900
8092900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.