Cum s-a întors bursa americană la momentul octombrie 2007

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 martie 2013 35 afişări

Indicele S&P 500 al bursei americane a bătut un nou record în această săptămână, ajungând la 1.569,19 puncte, peste precedentul record înregistrat înainte de criză, în octombrie 2007.

Bursa americană a reuşit astfel să recupereze pierderile provocate de o criză financiară care a ras peste 10 mld. euro din capitalizarea companiilor cotate. În primele trei luni ale anului, indicele a crescut cu nu mai puţin de 10%, scrie Bloomberg.

Dacă recordul de acum coincide cu oarece veşti bune despre redresarea pieţei muncii, analiştii sunt însă suficient de prudenţi încât să observe că el s-a realizat în primul rând pe seama companiilor din FMCG şi farmaceutice, acţiuni prin excelenţă nespecifice dorinţei investitorilor de a-şi asuma riscuri.

În plus, recordul corespunde tendinţei ascendente a burselor care s-a manifestat în toţi anii trecuţi până în aprilie, când a reînceput de fiecare dată căderea, întreruptă în cele din urmă pe parcursul anului de episoadele de relaxare cantitativă ale Fed.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-s-a-intors-bursa-americana-la-momentul-octombrie-2007-10702187
10702187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.