Cum reuşesc startup-urile ca Uber să obţină finanţari de miliarde de dolari

Postat la 03 iunie 2016 445 afişări

Cum reuşesc startup-urile ca Uber să obţină finanţari de miliarde de dolari

Zilele trecute Uber a mai reuşit o performanţă, a obţinut cea mai mare finanţare obţinută de o companie privată din SUA, nu mai puţin de 3.5 miliarde de dolari, scrie Mashable.

De fapt, Uber este cel mai bine finanţat startup din lume, până acum reuşind să strângă 11.5 miliarde de dolari. Această ultimă finanţare nu a venit de la un grup de companii de venture capital, ci toţi banii au venit dintr-un singur loc, de la fondul de investiţii al Arabiei Saudite.  Acesta este doar unul dintre multele fonduri suverane de pe glob ce investesc în startup-uri de tehnologie din întreaga lume.

Fondul de investiţii suveran din Singapore şi cel din China sunt alte exemple de fonduri care au investit masiv în astfel de afaceri. Fondul din Singapore a finanţat Snapchat, Xiaomi sau FlipKart, iar fondul chinez a finanţat Didi Chuxing, varianta chinezească a Uber şi Spotify a fost finanţată de fondul suveran din Abu Dhabi.

Aşadar fondurile de investiţii suverane sunt secretul finanţărilor importante pe care companii ca Uber sau Snapchat le obţin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-reusesc-startup-urile-ca-uber-sa-obtina-finantari-de-miliarde-de-dolari-15423174
15423174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.