Cum poti să afli câţi bani ai în contul de pensie privată, bani pe care îi poţi retrage potrivit proiectului de ordonanţă anunţat de Teodorovici

Postat la 20 decembrie 2018 382 afişări

Peste 7 milioane de români contribuie la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) în aceste conturi acumulându-se până în prezent peste 48 miliarde de lei.

Cum poti să afli câţi bani ai în contul de pensie privată, bani pe care îi poţi retrage potrivit proiectului de ordonanţă anunţat de Teodorovici

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Ministrului de Finanţe, Executivul intenţionează să ofere posibilitatea participanţilor să-şi retragă banii din Pilonul II dacă au contribuit la sistemul de pensii private vreme de cel puţin cinci ani.

 

În aceste condiţii, majoritatea participanţilor a început să se întrebe câţi bani au strâns în conturi? Răspunsul îl pot afla accesând contul online de pe site-ul fiecărui administrator de pensii private, în cazul în care ştiu cine este acesta. În caz contrat, pot afla cine le administrează banii de pensie privată de pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) accesând link-ul: https://asfromania.ro/scr/petitiiFP. După completarea unui formular online, clientul va fi contactat în maximum 10 zile, fie prin email, fie telefonic de administratorul fondului său de pensie Pilon II.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
pensie,
proiect,
retragere,
cont,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.