Cum l-a impiedicat Marea Britanie pe Gaddafi sa scoata 1 miliard de lire sterline - cash - din tara

Postat la 01 martie 2011 36 afişări

Guvernul britanic a anuntat ca a dejucat o tentativa a liderului libian Muammar Gaddafi de a retrage bancnote in valoare totala de circa 900 de milioane de lire sterline, scrie ABC News.

Bancnotele erau plasate legal in valuta locala in nord-estul Angliei.

"Ministerul Finantelor a intervenit pentru a bloca plecarea spre Libia a 900 de milioane de lire sterline, in bancnote", a afirmat premierul britanic David Cameron in fata Camerei Comunelor, confirmand informatiile de presa.

Informatia vine pe fondul blocarii a unor active de 30 de miliarde de dolari de catre guvernul american, si pe masura ce o parte din flota SUA se apropie de Libia pentru o posibila interventie militara.

Lideul libian a incercat sa scoata banii din Marea Britanie saptamana trecuta, perioada in care Natiunile Unite nu luasera pozitie impotriva statului african. Operatiunea a fost blocata prin metode care tin de scenariul unui film de spionaj.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gaddafi,
bani,
Marea Britanie
/actualitate/cum-l-a-impiedicat-marea-britanie-pe-gaddafi-sa-scoata-1-miliard-de-lire-sterline-cash-din-tara-8020671
8020671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.